Froomit bewaart al je herinneringen

froomitIn Leuven werd donderdagavond Froomit voorgesteld. “Zie Froomit als een digitale schoendoos waar elke herinnering geordend wordt bewaard: foto’s, maar ook video’s, tekstfragmenten, of combinaties”, zegt oprichter Mark Piessens. “Meerdere mensen kunnen samen herinneringen delen en bovendien werkt Froomit met augmented reality.”

Het was een grappige opmerking van zijn zoontje, die Piessens inspireerde om Froomit op te richten na een internationale carrière in de banksector. “Mijn vrouw zocht al langer naar een handige manier om de opmerkingen van onze zoon op te schrijven zodat we ze niet zouden vergeten, maar waar doe je dat?  Na wat onderzoek realiseerden we ons dat herinneringen vandaag vooral gebaseerd zijn op foto’s, maar dat we andere momenten, zoals een grappige opmerking, een speech op een familiefeest, de ‘wijze’ raad van je pa, vaak vergeten omdat ze niet worden vastgelegd.”

Froomit is een app voor de smartphone waarmee je naast foto’s, ook andere waardevolle momenten kan vastleggen. Je kan eenvoudig tekst toevoegen aan foto’s of video’s, zodat je achteraf nog weet waarom dat moment zo bijzonder was. Bij Froomit voegt de gebruiker een tag toe bij ieder waardevol moment dat wordt vastgelegd. Hierdoor staan alle herinneringen meteen netjes in folders: froomlogs. Het achteraf moeten sorteren in je galerij is daardoor verleden tijd.

Bevriende gebruikers kunnen één froomlog aanleggen. Dat is niet alleen leuk, het bespaart ook het doormailen van foto’s en video’s na trouwfeesten, festivals, vakanties,… Met één knop kan je van een froomlog een slideshow of een fotoalbum laten maken.

Froomit wil innovatief omspringen met onze herinneringen. Daarvoor maakt het onder andere gebruik van augmented reality. “Het klinkt vreemd”, zegt Piessens, “maar met Froomit kan je een video als postkaart versturen. Als de ontvanger de kaart met Froomit scant, komt de video tot leven. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de beleving van een vakantiekaart, een nieuwjaarsbrief, of een uitnodiging.”

Froomit werkt met een freemium model. De app kan gratis gedownload en gebruikt worden. Van zodra je meer dan 250 frooms wilt bewaren, wordt gevraagd om te upgraden naar een betalende premiumversie.