Frederic Merckx verlaat Materialise

materialiseHet Leuvense bedrijf Materialise maakte vandaag bekend dat Frederic Merckx, chief financial officer van Materialise sinds 2013, het bedrijf wil verlaten. Materialise start dus een zoektocht naar een nieuwe CFO.

“Frederic vervoegde Materialise in 2013 om ons te helpen bij de voorbereiding op de beursgang en bij het implementeren van systemen en procedures om goed te functioneren als beursgenoteerd bedrijf”, zegt Peter Leys, voorzitter van de raad van bestuur van Materialise. “We zijn nu ongeveer een jaar na onze beursgang en Frederic wil een nieuwe stap in zijn carrière zetten. We waarderen zijn werk ten zeerste en wensen hem alle succes met zijn nieuwe carrière.”

Om een goede overgang te vergemakkelijken, is met Frederic Merckx afgesproken dat hij in zijn huidige rol bij Materialise zal blijven tot september 2015. Mocht er tegen die tijd nog geen opvolger aangesteld zijn, wil de raad van bestuur een interim-chief financial officer benoemen.

“De succesvolle afronding van het eerste jaar van Materialise is als beursgenoteerd bedrijf is voor mij een geschikt moment om nieuwe carrière-uitdagingen aan te gaan”, zegt Frederic Merckx. “De afgelopen jaren hebben me veel voldoening geschonken en ik ben dankbaar voor de kansen die ik kreeg om tijdens deze boeiende periode te kunnen werken voor Materialise.”