Frank Boon maakt unieke Oude Geuze Megablend 2015

Horal_Megablend_2015_front_final_oBij gelegenheid van de tiende editie van Toer de Geuze, de openbrouwerijendag op zondag 3 mei, assembleerde meesterbrouwer Frank Boon de Oude Geuze Megablend 2015. Frank Boon is de nieuwe voorzitter van Horal, de de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren

Ter gelegenheid van de Toer de Geuze werd opnieuw een speciale oude geuze geassembleerd: de Oude Geuze Megablend 2015. Deze geuze is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van de brouwerijen 3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Deze bijzondere oude geuze kan op zondag 3 mei gedegusteerd wordenin de brouwerijen en stekerijen die aan de Toer de Geuze deelnemen, in bezoekerscentrum De Lambiek in Beersel, in restaurant ‘De Heeren van Liedekercke’ in Denderleeuw en in de herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in Eizeringen.

Het is niet de eerste keer dat er een Megablend wordt gemaakt. Ter gelegenheid van de zevende Toer de Geuze werd de Horal Megablend 2009 gemaakt. Er werden toen 16.000 genummerde flessen op de markt gebracht. De fles met het etiketnummer 00001 werd geveild via eBay. Takayuki Yamamoto, een geuzeliefhebber uit Japan, bracht het hoogste bod uit: 255 euro. Twee jaar later werd opnieuw een Megablend op de markt gebracht. Van de Oude Geuze Megablend 2011 werden 17.000 flessen geproduceerd. Het was opnieuw dezelfde geuzeliefhebber uit Tokyo die de eerste fles kocht voor 315 euro.De primeurfles van de Horal Megablend werd gekocht door Erwin Cuyx uit Brussel voor 381 euro.

De Oude Geuze Mega Blend 2015 in een fles van 75 cl kost 9 euro. De fles met het etiketnummer 00001 wordt op 15 april geveild via eBay.

Meer informatie vind je hier.