FOSS4G focust op open source applicaties voor geo

foss4GFOSS4G, de Free Open Source Software For Geo , komt voor het eerste naar België. Het evenement wordt georganiseerd door OSGeo, de Open Source Geospatial Foundation , de wereldwijde organisatie die samenwerking bevordert tussen open source geospatiale bedrijven en organisaties en het gebruik van geospatiale toepassingen gebaseerd op open source wereldwijd promoot.

Geo applicaties zijn de nieuwe groeimotor voor software toepassingen omdat ze steeds meer bij overheden en in het bedrijfsleven gebruikt worden.

De conferentie vindt plaats op donderdag 29 oktober in Tour & Taxi in Brussel. Tijdens de conferentie worden tijdens diverse keynote presentaties en workshops, open source GIS oplossingen besproken voor opslag, analyse en  verspreiden van geodata. De voor- en nadelen van diverse oplossingen worden tegen het licht gehouden worden, en er wordt helder uiteengezet wat de impact op maatschappij en bedrijfsleven is van open source geo toepassingen.

Vanuit Vlaams-Brabant nemen onder meer RealDolmen uit Huizingen, Merkator Geospatial Solutions uit Zellik en GIM uit Leuven deel aan FOSS4G

Inschrijven voor het event kan via www.foss4g.be, daar vind je ook de volledige agenda.