Fonds Lionel Van den Bossche steunt REIN4CED en Elegnano

REINFORCEDDe Leuvense start-up REIN4CED en het schoenenmerk Elegnano van Katrien Herdewyn uit  Wezemaal krijgen een steuntje in de rug van het Fonds Lionel Van den Bossche.

Het Fonds Lionel Van den Bossche, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, ondersteunt innovatieve projecten van jonge ondernemers. Door een jaarlijkse Prijs uit te reiken wil het Fonds starters een duwtje in de rug geven, naar de wens van wijlen de oprichter van het Fonds die zelf bedrijfsleider was. Bij de selectie is er bijzondere aandacht voor de obstakels, zowel van financiële, logistieke als sociale aard, die starters moeten overwinnen om een zaak te kunnen beginnen.
Dit jaar krijgen twee jonge ondernemers steun van het Fonds. De Prijs van 5.000 euro gaat naar REIN4CED, een Leuvense start-up die vezelsterkte composieten ontwikkelt en produceert. De tweede Prijs, goed voor 2.500 euro, is voor Katrien Herdewyn, oprichtster van het Belgische modemerk Elegnano, een innovatieve schoenenlijn die werkt met nanotechnologie.
REIN4CED ontwikkelt en produceert vezelversterkte composietmaterialen. Met deze stijve, sterke en tegelijk zeer lichte materialen bestaat de mogelijkheid om het gewicht van structurele onderdelen substantieel te verlagen. REIN4CED is ook het eerste bedrijf in België dat composieten, sterker dan aluminium, kan 3D-printen. REIN4CED werd opgericht in 2015 door Michaël Callens, Niels De Greef en Yannick Meerten. Michaël, Niels en Yannick leerden elkaar kennen aan de KU Leuven, waar zij onderzoek verrichtten naar de laatste innovatieve materiaalontwikkelingen op gebied van vezelversterkte composieten. Meer over REIN4CED lees je hier.

Elegnano The Designer Katrien 2014Katrien Herdewyn is oprichtster van het Belgische schoenenmerk Elegnano. Elegnano verkoopt exclusieve damesschoenen van topkwaliteit. Het hedendaagse en innovatieve karakter van Elegnano wordt benadrukt door het design en het gebruik van moderne technologie. Er werd een coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat de schoenen waterafstotend en zelfreinigend zijn zodat ze er langer perfect blijven uit zien. De designstudio is gevestigd in België, de lederwaren worden gemaakt in de Marken in Italië, wereldwijd bekend voor de productie van damesschoenen van topkwaliteit. Meer over Elgegnano lees je hier

Het Fonds Lionel Van den Bossche looft beide laureaten voor zowel hun grote kennis van zaken als hun pragmatische aanpak en het realistisch traject dat ze voor ogen hebben.