In het huidige distributiecentrum in Sint-Pieters-Leeuw is er niet voldoende oppervlakte om het ruimere aanbod van de twee ketens te kunnen volgen. Dat zeggen Fnac en Vanden Borre die sinds de fusie hun hoofdzetel in het Pajottenland hebben.

Fnac Vanden Borre bouwt een nieuw magazijn van 14.000 vierkante meter in Willebroek. Dat opent in juni de deuren. Het is een nieuwe stap in de integratie van de ketens. Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep. Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd toen overgenomen door het Franse Fnac. Bedoeling was onder meer om beter het hoofd te bieden aan de concurrentie op internet.

In België werden in maart 2017 de krachten gebundeld onder de naam Fnac Vanden Borre. De twee merken behouden hun eigenheid. Aan de winkels van Fnac en Vanden Borre is niets veranderd.

De bouw van het bijkomende magazijn in Willebroek zal op korte termijn niet voor extra banen zorgen. “Met de groei van de activiteiten kan er geleidelijk wel ruimte komen voor nieuwe jobs”, zegt Yannik Bouillon, directeur marketing & customer experience van Fnac Vanden Borre.