Flexpoint_Aarschot

Flexpoint opent een nieuw interimkantoor in Aarschot. Dat wordt de regionale uitvalsbasis voor klanten en uitzendkrachten in Vlaams-Brabant. Om verder door te groeien als landelijke speler verlegt de hr-dienstverlener de focus naar de uitzendkracht. Flexpoint pakt daarbij uit met een vernieuwende aanpak. Op maat van de klant vertrekt het vanuit het persoonlijke aanbod en niet vanuit de vraag op de markt. En het durft ook tegen de (digitale) stroom in te roeien.

“Met een kantoor in Diest zijn we al actief in Vlaams-Brabant maar de werking ervan is vooral georiënteerd op Limburg. Een nieuw kantoor op een belangrijke as in de provincie drong zich op”, zegt Joël Stockmans, manager businessunit van Flexpoint Interim. “We kozen voor Aarschot, waar we al actief waren met een dienstenchequekantoor.”

“Meer dan ooit vertrekken we vanuit de competenties van de uitzendkracht  en gaan we op zoek naar de juiste werkgever.” Een proactieve houding waarmee de rollen worden omgedraaid. “Dat is een grote verandering binnen de sector”, stelt Stockmans.

Mariek Martens, dochter van Flexpoint-oprichter Eric Martens, ontfermt zich als branchmanager over het kantoor in Aarschot. “We werken op afspraak en zoeken de juiste profielen die we via een discrete en persoonlijke aanpak introduceren bij onze klanten”, zegt ze.

Flexpoint roeit ook tegen de (digitale) stroom in. “Meer en meer uitzendkrachten maken een afspraak of solliciteren online, dus hoef je niet meer in elke winkelstraat een kantoor neer te poten. Maar we mogen niet overdrijven in die digitalisering”, stelt Martens. “De menselijke factor blijft belangrijk. Door kandidaat-uitzendkrachten tijdens een individuele afspraak te screenen brengen we de meest geschikte kandidaten in contact met de juiste werkgevers.”

Het nieuwe regionale hoofdkantoor mag pronken met het zogenaamde VCU-certificaat. Dat staat voor veiligheid en gezondheid checklist uitzendorganisaties. Dit label vormt de garantie dat de uitzendkrachten op een veilige manier werken.