Fingo investeert 25 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Ham. De investering zorgt voor veertig nieuwe jobs bij de producent van betonwelfsels uit Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem). Het bedrijf plant in de nieuwe fabriek 900.000 vierkante meter betonwelfsels te produceren.

Fingo produceert betonwelfsels die gebruikt worden om vloeren te maken. Het bedrijf heeft vandaag al drie fabrieken: naast Messelbroek, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, ook twee in Malle. Het familiebedrijf wijkt nu ook uit naar Ham .

“Het gaat ons daarbij vooral om de expansie richting Limburg, Vlaams-Brabant en Luik”, zegt zaakvoerder Gert Van Cauwenbergh. “Vanuit onze nieuwe fabriek kunnen wij ook onze groeiende export naar Nederland en Duitsland onderbouwen.”

De nieuwe fabriek komt op een terrein van acht hectare, vlak langs het Albertkanaal. Fingo kende het voorbije jaar een grote groei. “De bouwmarkt trok het jongste jaar weer enorm aan. Dat maakt dat wij een grote groei kennen. In 2016 haalden we 20 miljoen euro omzet en dat zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk nog toenemen.”

Met de investering groeit het personeelsbestand van 65 naar ruim honderd.