In Asse is gestart met de aanleg van een nieuw deel van de fietssnelweg F212. Dat volgende traject loopt langs de spoorlijn Dendermonde-Jette en vormt de verbinding van Asse naar Brussel. Het is een volgende stap in de uitbreiding van het niet gemotoriseerd woon-werkverkeer in Vlaams-Brabant.

De volgende maanden wordt het deel tussen de Oude Merchtemsebaan in deelgemeente Zellik en de Brusselse Ring aangelegd. Dat ligt in het verlengde van het al gerealiseerde traject tussen het station van Asse en Kruiskouter.

De F212 loopt parallel met de spoorlijn Dendermonde-Jette. Het traject dat nu wordt aangelegd, is anderhalve kilometer lang. De fietssnelweg passeert langs het station van Zellik, waar het perron moet worden aangepast en toegangshellingen moeten worden gerealiseerd. Die ingreep kost 3,4 miljoen euro.

De fietssnelweg wordt gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaamse Gewest. “We hebben op deze locatie geen conflict met automobilisten of andere weggebruikers. Dat is een enorme troef”, zegt gedeputeerde voor mobiliteit Tom Dehaene.

De werken duren 120 dagen. Over vijf maanden kan de fietssnelweg in gebruik worden genomen.