Fietsers zijn zegen voor horeca

grafiek fietsersVlaams-Brabant krijgt steeds meer recreatieve fietsers op bezoek en dat is een zegen voor de economie, vooral voor de horeca. Dat blijkt uit metingen van Toerisme Vlaams-Brabant.

“Dankzij onze fietstellingen kunnen we het totaal aantal recreatieve fietsers op het fietsnetwerk van het Hageland inschatten’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Voor de eerste vier maanden van 2015 komt dit op een totaal van 34.988 fietsers. Dit zijn er bijna tienduizend meer dan in 2014 wat overeenkomt met een stijging van 37 procent”.

Op jaarbasis bedraagt het aantal recreatieve fietsers 548.051 in het Hageland. Gemiddeld spenderen ze 10,69 euro per persoon en per fietstrip. “Dit betekent dat ze vorig jaar in totaal 5.800.997 euro spendeerden”, zegt Swinnen.”Van die meer dan vijf miljoen euro ging 87% naar de horeca op en langs het fietsnetwerk. Naast de horeca krijgen ook de streekproducenten en de attracties en bezienswaardigheden een stuk van de koek.”

“Het fietsknooppuntennetwerk draagt bij tot de economie en bijgevolg ook de tewerkstelling van de Hagelandse toeristische ondernemingen”, zegt Monique Swinnen.

De fietstellingen worden dit jaar uitgebreid met de Groene Gordel. Hierdoor kunnen de fietsers op alle Vlaams-Brabantse fietsroutenetwerken geteld kunnen worden