Fietsen van Granville genomineerd als ‘Bike of the Year’

Granville evolveFietsenbedrijf Granville uit Kortenberg is in twee categorieën genomineerd voor de eerste editie van ‘Bike of the Year’.

Met deze wedstrijd willen technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB kwaliteitsfietsen in België onder de aandacht brengen. Er worden awards uitgereikt in de categorieën stadsfietsen, elektrische fietsen en racefietsen.

Voor deze editie van ‘Bike of the Year’ werden 41 fietsmodellen ingeschreven: twaalf voor de categorie stadsfiets, veertien voor de categorie E-bike en vijftien voor de categorie racefiets. Het gaat zowel om Belgische als buitenlandse fietsen.

Granville, vroeger bekend als Ludo Fietsen, uit Kortenberg is bij de stadsfietsen genomineerd met de Granville Terra Traven en bij de elektrische fietsen met de E-volve LTD.

Alle deelnemende fietsen zullen al te zien zijn op de stand van ‘Bike of the Year’ in Hal 5 van Kortrijk Xpo tijdens de fietsbeurs Velofollies van 16 tot en met 18 januari. Bezoekers van de stand kunnen daar hun ‘Dreambike’ kiezen en maken kans op een mooie prijs.

Op 21 februari beoordeelt een jury de fietsen, de elektrische fietsen doorlopen bovendien nog een doorgedreven ‘real life’ testperiode.

Begin april 2015 volgt de bekendmaking van de genomineerden en van de winnaar in elke categorie.