De openstelling van de gerenoveerde brug voor fietsers en voetgangers over het kanaal Leuven-Dijle aan de Vaartkom in Leuven wordt wegens technische problemen opnieuw met een maand uitgesteld. Dat besliste de nv Waterwegen & Zeekanaal.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de brug weer open gaan op 19 juli. Die datum bleek onhaalbaar en de timing werd aangepast. De opening werd aangekondigd voor dinsdag 19 september. Maar het liep alweer mis.

“Bij het uittesten van de hefbrug rezen enkele technische problemen die eerst opgelost moeten worden. Daarom wordt de periode van de werken verlengd tot vermoedelijk het einde van oktober”, meldde Waterwegen & Zeekanaal.

Fietsers uit de Leuvense deelgemeenten Wijgmaal en Wilsele en uit Herent moeten op weg naar het station al maanden omrijden. Die route is niet echt veilig en slecht aangeduid, zeggen tegenstanders.

Waterwegen & Zeekanaal bouwt aan de Vaartkom ook een tweede brug voor het autoverkeer. De betonwerken daarvoor zijn afgerond. Eind dit jaar moet die brug klaar zijn. Voor de openstelling moet wel nog gewacht worden tot de brug kan worden ingeschakeld in de nieuwe verkeersafwikkeling rond de Vaartkom en het Engels Plein.

De kostprijs van het hele project bedraagt 2,7 miljoen euro.