Restaurantgids Gault&Millau heeft Felice Miluzzi uitgeroepen tot de beste Italiaanse chef van het jaar. De uitbater en kok van restaurant Rossi in de Standonckstraat in Leuven opende in het weekend ook een tweede zaak in de nieuwe Leuvense foodmarket De Smidse.

De inspecteurs van Gault&Millau gingen het voorbije jaar langs bij meer dan 1.280 restaurants in België en Luxemburg. Nieuw dit jaar is dat er al vanaf vijftien punten op twintig met halve punten gewerkt wordt. Het scoresysteem werd ook meer uitgelijnd met Frankrijk en andere landen waar Gault&Millau actief is. Dat gebeurde vooral met het oog op het online platform waar van restaurants in een vijftiental landen informatie zoals de openingsuren, het budget en de score kan worden opgezocht.

Grootmoeder

Restaurant Rossi steeg in de ranking naar veertien punten op twintig. Chef-kok Miluzzi kreeg de passie voor lekker eten met de paplepel mee van zijn grootmoeder in zijn geboortedorp Grotti bij Perugia in het Italiaanse Umbria. Na een opleiding aan de hotelschool van Rieti ging hij aan de slag in verscheidene topzaken om uiteindelijk in Leuven te belanden.

“De prijs is een bevestiging van de inspiratie en inspanningen van het hele team om dag in dag uit voor een unieke eetervaring te zorgen”, zegt Miluzzi. De onderscheiding kon op geen beter moment komen. Het restaurant bestaat tien jaar. Bovendien opende Miluzzi in het weekend een tweede vestiging in De Smidse aan de Sluisstraat in Leuven.