FCR Media trekt weg uit Zaventem

truvoFCR Media Belgium neemt de Gouden Gids en andere activiteiten van het failliet verklaarde Truvo over. Voor vier op tien werknemers is ontslag onvermijdelijk. De personeelsleden die wél mogen meegaan naar de overnemer moeten verhuizen. FCR Media trekt weg uit Zaventem. De werknemers komen terecht in Anderlecht.

Het faillissement van Truvo zat eraan te komen en werd ook uitgesproken door de rechtbank van koophandel. Met FCR Media Belgium meldde zich al snel een overnamekandidaat. Het aanbod was geldig tot vrijdag 1 juli. Die dag hebben de curatoren en de handelsrechtbank het bod aanvaard.

Voor de afdeling in Zaventem werd geen oplossing gevonden. Die gaat onherroepelijk dicht. De werknemers worden aan dezelfde arbeidsvoorwaarden tewerkgesteld op een site in Anderlecht.

FCR Media Belgium is gespecialiseerd in digitale marketing. Het maakt deel uit van de groep FCR Media uit Estland. Bij de overname is een strategisch meerjarenplan opgemaakt. “Daarbij worden de nodige expertise en financiële middelen ter beschikking gesteld om de laatste stap in de digitale transformatie van goudengids.be te verzekeren”, zegt de overnemer.

De klanten zouden van de overname niets mogen merken. “Hun huidige programma’s en campagnes lopen gewoon verder. FCR Media Belgium biedt dezelfde producten en diensten tegen dezelfde prijzen en garantievoorwaarden aan.” De klantendienst van goudengids.be wordt vanaf dinsdag 5 juli weer bediend.

Birgit Peeters, voormalig directielid van Truvo, wordt CEO van FCR Media Belgium.