FAVV controleert in Asse

favvHet Federaal agentschap voor de Veiligheid van de van de voedselketen (FAVV) maakte de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in Asse. Van maandag 18 tot en met zondag 24 mei werd in Asse een aangekondigde controleactie gehouden. Zes controleurs van de Provinciale Controle-Eenheid Vlaams-Brabant hebben 194 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

“De samenwerking met de gemeente Asse verliep uitstekend”, zegt Philippe Houdart van het FAVV. “Op het door de gemeente Asse in samenwerking met het FAVV georganiseerde vormingsmoment dat de controleactie voorafging waren veertig aanwezigen.”

Ongeveer 78 procent van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat.
Er werden 53 eetgelegenheden, 48 kleinhandelszaken, negentien gemeenschapskeukens, twintig café’s, vijf bakkerijen, vijf slagerijen, een viswinkel, vier frituren, 25 marktkramen en veertien supermarkten gecontroleerd. Er werden in totaal 32 (17 procent) waarschuwingen en 13 (5 procent) processen-verbaal opgesteld. De belangrijkste tekortkomingen waren overtredingen tegen de hygiëne voorschriften, infrastructuur en het niet hebben of afficheren van de vereiste toelating  of registratie.
“Alle bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot ze in orde zijn”, zegt Houdart. “Geen enkel bedrijf werd gesloten omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Ook moesten er om dezelfde reden geen voedingsmiddelen in beslag genomen worden.”