In de faillissementscijfers voor de afgelopen maand januari valt een opvallende stijging op in de bouw. In de sector waren er 26,7 procent meer falingen dan een jaar eerder. Het gaat vooral om kleine en nieuwe bedrijfjes, actief in de klussector. Dat blijkt uit cijfers van Graydon.

Het aantal faillissementen breekt in januari opnieuw alle records, vooral in Brussel. Volgens bedrijfsinformatiespecialist Graydon gaat het om een “inhaaloperatie” tegenover de vorige jaren.

In januari gingen in ons land 945 bedrijven over de kop. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. In Vlaanderen gingen 434 bedrijven failliet, in Wallonië 243. De grootste stijging is voor Brussel met 243 bedrijven, een stijging met liefst 60,9 procent. “De zwaarste januarimaand ooit voor Brussel”, zegt Graydon. De stijging van het aantal faillissementen in het Brusselse Gewest is al enkele maanden bezig.

Provinciaal rijdt Vlaams-Brabant in het midden van het peloton. Limburg en West-Vlaanderen doen het slechter, Oost-Vlaanderen en Antwerpen beter.