Failliet Agro Technics heeft overnemer

agrotechnicsDe curatoren hebben een overnemer gevonden voor het failliete Agro Technics in Beert, deelgemeente van Pepingen. De naam werd nog niet bekendgemaakt. Daarmee zijn de dertig banen gered. Voor Bioagrico, het moederbedrijf dat mee de dieperik inging, is er nog geen oplossing.

Begin oktober werden Bioagrico en Agro Technics samen failliet verklaard. Bioagrico zamelde taxussnoeisel in voor de farmaceutische industrie. Agro Technics verkocht landbouwbenodigdheden zoals pesticiden en meststoffen en leverde diensten voor de sector.

Kandidaat-overnemers boden zich vorige woensdag bij curator Dirk De Maeseneer aan voor zowel Bioagrico als Agro Technics. Zes dagen later is de overname van Agro Technics zo goed als rond. De vestiging van Agro Technics in Borgworm zit mee in de overnameconstructie.

Voor Bioagrico, het andere bedrijf van Johan Agneessens dat zich gespecialiseerd had in het inzamelen van taxussnoeisel voor de farmaceutische industrie, werd voorlopig geen overnemer gevonden. De zestien getroffen werknemers blijven in de kou staan.