Faculty Club klaar voor top-vergaderingen

facultyFaculty Club, het vergader- en congrescentrum in het historische Groot Begijnhof in Leuven, introduceert een nieuwe vorm van vergaderen. Dankzij de slimme vergadertafel van Quarta kunnen bedrijven bij Faculty Club voortaan in een zowel  stijlvolle als inspirerende ruimte presentaties geven, telefoon- en videoconferenties houden via in de tafel verzonken beeldschermen. Het gaat over een investering van 100.000 euro, alleen al voor de vergadertafel. Met dit nieuwe aanbod, dat behoort tot het neusje van de zalm op het vlak van vergaderen, boort Faculty Club expliciet een nieuwe markt aan: het outsourcen van top-vergaderingen.

Met name voor directievergaderingen of raad van bestuur-meetings biedt deze nieuwe oplossing veel voordelen tegenover de infrastructuur die bedrijven meestal in huis hebben. Collega’s of zakenrelaties kunnen immers ingebeld worden en via de videoconferencing schermen mee vergaderen vanop afstand.

“Binnen elke organisatie is vergaderen een essentieel onderdeel van het werkproces”, zegt algemeen directeur Peter Herbiest van Faculty Club. “Maar niet elke onderneming heeft de budgetten om een vergaderruimte met de nieuwste technologieën in te richten. Daarom investeerden wij in de beste technologie die vandaag beschikbaar is voor vergaderingen. Videoconferencing is bijvoorbeeld een pak veiliger dan Skype, wat vandaag ook een belangrijk punt is. Bedrijven kunnen nu in alle comfort en zonder zelf te moeten investeren, hun vergaderingen, inclusief videoconferenties, hier houden. Aan onze tafel is plaats voor achttien mensen en meerdere partijen op afstand.”
Faculty Club richt zich met deze nieuwe vergaderinfrastructuur in eerste plaats tot bedrijven die gevestigd zijn in een straal van 50 kilometer in en rond Leuven, van Brussel over Hasselt tot Waals-Brabant. Maar de ambities reiken verder. “Faculty Club is een kwaliteitsicoon in het Leuvense landschap, en de enige vergaderlocatie in een historisch begijnhof wereldwijd”, zegt Herbiest. “Maar we zijn ook het boegbeeld van uit-huis-vergaderen. Door deze bijkomende investering bevestigen we ons leiderschap in deze markt. Het is mijn ambitie om te zorgen voor een grotere bekendheid van ons vergader- en congrescentrum bij bedrijven in het hele land. In de wijde omgeving van Leuven zijn we een gevestigde waarde, maar deze regio willen we sterk uitbreiden. De slimme vergadertafel is een bijkomende troef om ook bedrijven aan te spreken die wat verderop hun kantoren hebben, in Limburg, Luik of de Kempen bijvoorbeeld, en die uit de immobiliteit rond Brussel willen blijven. We willen met name verder uitgroeien tot ’s lands grootste in seminaries, congressen en vergaderingen. Concreet betekent dat: de meeste deelnemers aan seminaries en vergaderingen op jaarbasis.”
De Management Vergaderzaal kan worden gehuurd voor 450 euro voor een halve dag of  625 voor een hele dag, met onbeperkt tele- en videocomgebruik.