De directie van Aviapartner heeft dinsdag op een ondernemingsraad initiatieven aangekondigd om het personeelstekort bij de bagageafhandelaar in Zaventem op te vangen. Er worden bijkomende ploegen ingezet en dat zowel ’s morgens als ’s avonds.

De drie vakbonden deelden vorige week een pamflet uit waarin enkele  problemen bij Aviapartner werden aangekaart. Het gaat vooral om het personeelstekort maar ook om onveilig materiaal.

“De directie heeft toegezegd om zowel ’s morgens als ’s avonds bij de bagageafhandeling een extra ploeg in te zetten. Bij de cargoploeg krijgen vier uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur”, zegt vakbondssecretaris Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom).

Volgens de bonden is dat onvoldoende om de stijgende werkdruk op te vangen. “Er is te weinig personeel om de naderende piek van de zomerperiode op te vangen.”

Over het onveilige materiaal waarmee gewerkt wordt, werd geen vooruitgang geboekt. “We hebben de werknemers opgeroepen om strikt volgens het boekje te werken en opdrachten niet uit te voeren als de regels niet worden nageleefd. Een vliegtuig mag niet worden afgeladen als de ploeg maar drie in plaats van vijf mensen telt.”

De gesprekken worden hernomen op 19 juni.