Extra personeel vangt onderbezetting op bij Aviapartner

aviapartnerBij Aviapartner in Zaventem is de sociale rust teruggekeerd. Directie en vakbonden bij de bagageafhandelaar op Brussels Airport bereikten een akkoord na de spontane werkonderbreking. Extra personeel moet de onderbezetting bij het bedrijf op de luchthaven opvangen. Personeelsleden met tijdelijke contracten krijgen werkzekerheid tot het einde van het jaar. Er komen ook 25 tijdelijke werkkrachten bij op heel korte termijn.

Aviapartner staat op Brussels Airport in voor de bagageafhandeling en het wegduwen van vliegtuigen van de parkeerplaats. Het personeel is de onderbezetting en de problemen met het hopeloos verouderd materiaal beu. De werknemers hadden in een opwelling het werk een tijdlang neergelegd om ook het terugdringen van contractuele uren van zes naar vier uur en de eenzijdige afschaffing van de parkeerkaart aan te kaarten.

Tijdens het eerste overleg tussen directie en vakbonden beloofde Aviapartner om het verouderd materiaal niet langer te gebruiken. Vervangend materiaal wordt bij DHL geleend. De beslissing om de parkeerkaart af te schaffen, waardoor het personeel op een meer afgelegen parking moest gaan staan, werd herroepen.

In een tweede overlegronde werden de gesprekken over de contracten en de onderbezetting voortgezet. De directie had de contracten van werknemers met een contract van zes uur contract teruggeschroefd tot vier uur. Het personeel kreeg de garantie dat de contracten van zes uur worden behouden tot het einde van het jaar. Werknemers met een dagcontract krijgen tot eind 2015 een weekcontract.

Aviapartner stemde er voorts mee in om meer tijdelijke werkkrachten aan te werven. Tegen het einde van de week moeten vijftien nieuwe interimwerknemers aangenomen worden. Volgende week komen er daar nog eens tien bij. Ten slotte is er de belofte om de cao voor de bagage- en de passagiersafdeling opnieuw te onderhandelen in de komende maanden.