Eltech trekt via Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen nieuw kapitaal en expertise aan. Het bedrijf uit Scherpenheuvel-Zichem is gespecialiseerd in meetsystemen voor industriële toepassingen. Het gaat om een investering van 150.000 euro, voor een wereldwijde marktontwikkeling.

Business Angel Tom De Gres stapt aan boord van het groeibedrijf Eltech. Hij gaat de onderneming helpen om haar ambitie waar te maken en met nieuwe technologie wereldwijd naar de markt te trekken.

De investering van 150.000 euro komt voor de helft uit een kmo-cofinanciering van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). Dat is een zelfstandige investeringsmaatschappij opgericht door de Vlaamse overheid. De investering brengt het totale ondernemingskapitaal boven de 500.000 euro. 

Ondernemer Daniel Distelmans richtte Eltech in 2003 op als verdeler van elektrische systemen en leverancier van consultancy op het vlak van toepassingen op basis van SF6 gas. De onderneming kende succes en de oprichter wilde zelf een technologie ontwikkelen en minder afhankelijk worden van fabrikanten. 

“Door mijn ervaring met installaties op basis van SF6 gas leerde ik de problematiek van vocht in pure gassen en perslucht kennen”, zegt Distelmans. “Vocht zorgt voor schade aan leidingen en toestellen, corrosie en dure pannes. Ondernemingen willen dit probleem onder controle houden, maar degelijke meetsystemen zijn duur.”