Ex-judoka Ilse Heylen start eigen bedrijf

ilse-heylenIlse Heylen start een bedrijf waarbij alles rond judo draait. De inmiddels ex-judoka van club Judocentrum Leuven richt zich niet alleen tot de sportwereld. Maar ook tot het bedrijfsleven. Het bedrijf biedt zowel training als teambuilding aan.

Het klinkt vreemd in de oren maar Ilse Heylen (39) is de Belgische recordhoudster van het aantal medailles op internationale wedstrijden in het judo. In mei van dit jaar besliste ze om haar topsportcarrière te beëindigen toen ze naast een vierde opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen greep.

In afwachting van haar afscheidsfeest op 25 november zat Heylen niet stil. “Ik ben druk bezig met de voorbereidingen van mijn bedrijf, dat ik op 1 januari wil starten. Ik wil judoka’s begeleiden en clinics organiseren rond judo en thema’s als preventie van blessures. Daarnaast wil ik al mijn ervaring en kennis gebruiken om in bedrijven aan teambuilding te doen.”

Momenteel geeft Heylen judoles aan brandweerlui en politieagenten en traint ze judoka’s van Judocentrum Leuven. Vanaf januari wordt het bedrijf haar  hoofdberoep en stapt haar echtgenoot en ex-trainer Olivier Berghmans mee in de zaak. “Wij focussen in eerste instantie op België. Maar er lopen ook gesprekken met buitenlandse geïnteresseerden.”