Aan de Nieuwlandlaan in Aarschot maakt een oud depot plaats voor twee nieuwe functionele bedrijfsgebouwen annex loodsen. Projectontwikkelaar Roel Buelens van het Rotselaarse Evergreen draagt zo zijn steentje bij tot de realisatie van Nieuwland 2.0. “Men moet niet denken dat de Bol.com’s van deze wereld nog naar Aarschot gaan komen”, aldus Buelens. 

Op de 1,3 hectare grote site komen twee bedrijfsgebouwen met vier bouwlagen, goed voor een gezamenlijke oppervlakte van 1.300 m2. De achterliggende, moduleerbare loodsen die de hoofdgebouwen verbinden met een passerelle zijn nog eens goed voor 6.700 m2. In het nieuwe kantorencomplex, dat een onderkomen kan bieden aan bijvoorbeeld medische groothandels, is plek voor ten minste 200 werknemers. Ter vergelijking: in het oude depot was een handvol mensen aan de slag. “Het nieuwe complex ligt ook op een boogscheut van het station en het centrum van Aarschot, wat een onmiskenbare troef is”, aldus initiatiefnemer Roel Buelens.

Lof voor overheid 

De totstandkoming van Evergreen verliep niet van een leien dakje. Door bepalingen in de provinciale (her)bestemmingsplannen bleek niet elke bestemming of invulling mogelijk. “Uiteindelijk heeft toch iedereen ingezien dat de Bol.com’s van deze wereld niet meer naar Aarschot gaan komen”, aldus de Rotselaarse projectontwikkelaar. Buelens looft in deze de houding van het Aarschotse stadsbestuur, de provinciale ontwikkelingsmaatschappij en Interleuven.

Helft verhuurd 

Intussen is volgens Buelens de helft van de beschikbare ruimte verhuurd. Tegen 1 januari volgend jaar worden de loodsen opgeleverd. De oplevering van de kantoren volgen op 1 juli en 1 september volgend jaar.