Europese erkenning voor Guardsquare

guardsquareGuardsquare behoort tot de Europese Red Herring winnaars. Het bedrijf uit Heverlee (Leuven) is een toonaangevende leverancier van optimalisatiesoftware voor het besturingssysteem Android. Het prestigieuze Red Herring is een toonaangevend platform voor startups rond technologie.

Jaarlijks brengt Red Herring de honderd beste en meest innovatieve startende ondernemingen uit Azië, Europa en Amerika in kaart. De selectie voor het Europees klassement van Red Herring geldt als erkenning van een businessmodel dat rond technologie en innovatie is opgebouwd. De jury van experts en analisten selecteert het internationale kruim van ondernemingen, experts en investeerders in technologie.

Guardsquare werd in 2001 opgericht door Eric Lafortune en Heidi Rakels, vandaag respectievelijk CTO en CEO van het bedrijf. Sinds de creatie van het eerste product (ProGuard) groeide de onderneming uit beschermheer van mobiele applicaties. Guardsquare helpt de ontwikkelaars van apps om die sneller, compacter en vooral veiliger op te slaan. Bij de klanten hoort een snel groeiend aantal financiële diensten: van internationale banken over kredietbedrijven tot verzekeringsmaatschappijen.

Met de globale verschuiving naar een digitale en mobiele samenleving ontstond een groeiend besef van de kwetsbaarheid van mobiele applicaties voor steeds meer geavanceerde aanvallen. Dergelijke aanvallen kunnen leiden tot diefstal van intellectuele eigendom, fraude, verlies van vertrouwen van de klant en schade aan de reputatie van de betrokken onderneming.