Eurofiber-logo-retina (1)Eurofiber, met Belgische vestiging in Diegem, neemt B-Telecom over van Syntigo uit Brussel. Eurofiber betaalt 33 miljoen Euro voor B-Telecom en krijgt daarmee alle glasvezelactiviteiten van Syntigo in handen. De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. Alle medewerkers van B-Telecom zullen dan overgaan naar Eurofiber België.

Met de overname breidt Eurofiber de capaciteit van zijn bestaande glasvezelnetwerk in België uit met maar liefst 7.500 km. Daarmee beschikt het bedrijf behalve in Nederland nu ook in België over een landelijk dekkend netwerk. Klanten en partners krijgen hiermee nieuwe mogelijkheden om locaties kostenefficiënt aan te sluiten op een open glasvezelnetwerk dat ze vrij laat in de keuze van hun dienstenleveranciers.

“Wij zijn zeer verheugd met deze transactie”, zegt Alex Goldblum, CEO van Eurofiber. “Het is onze ambitie om ook in België een landelijke aanbieder te zijn van connectiviteit via glasvezel voor de zakelijke markt. We hebben nu een unieke propositie: ons open netwerk.”

“We groeien in België zowel organisch als door fusies en overnames”, zegt Lars Alkema, Managing Director Eurofiber België. “Deze transactie is een mooi voorbeeld van dat laatste. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de Belgische marktleider te worden in dark fiber diensten en een top drie positie in te nemen in Ethernet en op glasvezel gebaseerde transmissiediensten.”

Eurofiber Group is een snel groeiende leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Het bedrijf heeft een eigen glasvezelnetwerk en een veilig datacenter waarmee het ondernemingen , overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste infrastructuur kan bieden.