Etienne Davignon garandeert tewerkstelling in Zaventem

brussels airlinesVolgens Etienne Davignon is de tewerkstelling op de luchthaven van Brussels Airport in Zaventem gegarandeerd. Daar waren twijfels over gerezen na de bekendmaking van de nakende overname van Brussels Airlines door Lufthansa.

“Brussels Airlines zal niet verdwijnen.” Dat heeft Etienne Davignon zondag gezegd. Davignon is voorzitter van de raad van bestuur van de Belgische luchtvaartmaatschappij. “De werkgelegenheid staat centraal. We kunnen die behouden”, zei hij.

“Ik weet waar we staan in de onderhandelingen. Er is geen enkel sociaal plan in zicht bij Brussels Airlines.” Davignon spreekt daarmee met klem de hardnekkige geruchten tegen dat er een Sabena bis op komst is.

De overname door Lufthansa zal volgens Davignon ook niet het einde betekenen van het merk Brussels Airlines. De top van Lufthansa zette woensdag het licht op groen voor de totale overname van Brussels Airlines. Het is de bedoeling om met de Belgische aandeelhouders een akkoord te bereiken over de modaliteiten tegen het einde van dit jaar. Lufthansa kan dan begin 2017 de 55 procent aandelen overnemen die ze nu nog niet in handen heeft.