EternitEternit kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. In 2014 werden belangrijke investeringen uitgevoerd in de fabriek in Kapelle-op-den-Bos en ook de komende jaren wordt verder ingezet op de ontwikkeling van innoverende en duurzame bouwmaterialen. Het bedrijf is tevens op zoek naar 25 productiemedewerkers.

Eternit wil in de nabije toekomst met een innoverend gamma gevelplaten een doorbraak realiseren in de markt van gevelisolatie en -renovatie. “Op die manier bezorgen we niet alleen de particulier een betaalbare oplossing maar helpen we ook mee aan het realiseren van de doelstellingen van de overheid met betrekking tot energiereductie en -besparing”, aldus Eternit. Ook met de geïntegreerde zonnepanelen en de groendaken, die een esthetische oplossing bieden, wil Eternit verder groeien.

Eternit heeft sinds het begin van de economische crisis behoorlijk goed stand gehouden en de werkgelegenheid kon worden behouden. Om haar positie in de markt verder te versterken, is Eternit momenteel op zoek naar nieuwe medewerkers. In het kader van haar duurzaamheidsbeleid besteedt Eternit traditioneel veel aandacht aan de ontwikkeling, opleiding en groei van haar medewerkers. Dit wordt door de werknemers duidelijk gewaardeerd, want loopbanen van 35 en 40 jaar zijn bij Eternit geen uitzondering. Op die manier slaagt het bedrijf erin expertise en know-how aan boord te houden en dat is, zeker in een concurrentiële sector als die van de bouwmaterialen, een belangrijke troef.

Eternit zoekt 25 productiemedewerkers (3 ploegen systeem) die een duurzame job in eigen streek ambiëren. Geïnteresseerden kunnen terecht op de jobdagen van het bedrijf op 1 april vanaf 17 uur, op 9 april om 14 uur en op 14 april om 17 uur. Dan is de fabriek in volle actie, kan worden gepraat met werknemers en kan je meteen solliciteren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar jobdag@eternit.be of te bellen naar 015-71.76.15.

“Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee – zeker in deze economisch onzekere tijden – een belangrijk, positief en vertrouwenwekkend signaal geven aan onze medewerkers, aan de buurtbewoners en aan de hele regio”, aldus Patrick Balemans, gedelegeerd bestuurder van Eternit NV.

Eternit behoort tot de bouwmaterialengroep Etex en biedt werkgelegenheid aan 670 medewerkers. (Leen De Moor)