Een aannemer zal op maandag 20 en dinsdag 21 november tussen 9 en 15 uur de markeringen aanpassen in de overgangszone van de buitenring naar de E40 in Zellik. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwen voor ernstige verkeershinder op de Brusselse Ring en de E40.

De wegmarkeringen worden aangebracht in Strombeek-Bever (Grimbergen), Groot-Bijgaarden (Dilbeek) en Zellik (Asse). De werken kaderen in de geplande quickwins om het verkeer op de Brusselse Ring vlotter te laten verlopen.

De aannemer is al begonnen met het aanbrengen van wegmarkeringen in Strombeek-Bever, ter hoogte van de verbinding van de buitenring met de A12. In Groot-Bijgaarden zijn de werken gestart aan de verbinding van de E40 met de Ring ter hoogte van het benzinestation Texaco.

Vanaf maandag wordt in Zellik de wegmarkering aangepast op de verbinding tussen de Ring met de E40.

Tezelfdertijd worden technische inspecties uitgevoerd op 29 viaducten en bruggen op de Brusselse Ring tussen Groot-Bijgaarden en Zaventem. De inspecties met hoogte- en laagwerkers zullen zes maanden duren maar veroorzaken in principe geen hinder voor het verkeer.