In Diest is voor het eerst in Vlaanderen een Duits concept van beautysalons gelanceerd. Zaakvoerster Sarah Wenens introduceert er een combinatie van diverse wellness- en gezondheidstoepassingen in een clubformule.

Het nieuwe beauty-concept bestaat uit acht verschillende toestellen, die volgens Sarah Wenes (22) zorgen voor een goed gevoel of ‘me-time moment’, maar ook dienen voor afslanking, anti-aging en cardiotraining. Meer concreet: “We hebben een maandformule, waarin de klanten kunnen gebruik maken van de infraroodcabine, de zonnebanken en een apparaat om de tanden te bleachen, maar even goed zijn er de afslanktoestellen (op basis van LED-lampen en het bevriezen van vetcellen), de waterbike (fietsen in een jacuzzi) en het lymfedrainagetoestel. Dit alles kan uitgetest worden onder professionele begeleiding.”

Het concept komt overgewaaid vanuit Duitsland waar het volgens de initiatiefnemers al zijn deugdelijkheid heeft bewezen. Het Ergo Sun & Beauty filiaal is gevestigd aan de Leuvensesteenweg in Diest.