Eraly Uitvaartzorg is in de prijzen gevallen tijdens het gala van Eufia 2017, de European Funeral Innovation Awards. Het bedrijf uit Tremelo won een Europese award in de categorie crematoria, cemeteries, funeral homes & aula’s.

Eufia stimuleert innovatie en kwaliteit in de uitvaartsector en bestaat uit professionals uit België, Nederland en Duitsland. Het accent van de beoordeling lag op innovatie en de mate waarin een uitvaartbedrijf kan inspelen op de veranderende noden in de samenleving.

“Wij zetten families uit de wind bij een overlijden”, zegt zaakvoerder Jozef Eraly. Het bedrijf prijst zich aan als “familiaal in afscheid en uitvaart”. Als tweede generatie van familiale begrafenisondernemers hielpen zij met hun herprofilering de uitvaartwereld nieuw leven in te blazen.

Op de fundamenten van de ouderlijke woning werd een innovatief totaalconcept gerealiseerd dat geopend werd in oktober 2015. “Wij zorgen voor een unieke klantenbeleving met tijd en ruimte om afscheid te nemen. Zowel de ruimtelijke vormgeving als onze authentieke aanpak zijn gebaseerd op wat families in onze multiculturele en snelle maatschappij verlangen.”

Voor elk afscheid in hun akoestische aula schrijven ze aangepaste scenario’s. “In woord en beeld creëren we er onvergetelijke momenten. Onze identiteit en visie vind je terug in elk detail. Wij kiezen ervoor om een hedendaagse netwerkorganisatie te zijn. Onze focus ligt op de mensen.”