“Er staat me een bijzonder boeiend jaar te wachten”

womed2014-26“Er staat me een bijzonder boeiend jaar te wachten”, zegt Gratienne Sioncke van BORGInsole. Ze werd woensdagavond uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar.

Donderdag was voor haar een bijzonder drukke en atypische dag: “De mediabelangstelling is overweldigend. Maar ik ben zo gelukkig en trots dat ik de Womed Award 2014 gewonnen heb en zo uitgeroepen ben tot Ondernemer van het Jaar!”

Gratienne Sioncke denkt met plezier terug aan woensdagavond: “Uur na uur steeg gisteren de spanning en de ontlading was bijzonder groot toen ik mijn naam hoorde en deze prestigieuze award kreeg uit handen van koningin Mathilde.”

“We wisten niets vooraf, had geen enkel signaal ontvangen en ook niets tussen de regels van de vele mails ter voorbereiding kunnen lezen.”, zegt Sioncke. “Er staat me een bijzonder boeiend jaar te wachten. Ik wil zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers ontmoeten om hen te inspireren en te motiveren in het ondernemerschap maar ook start ups overtuigen hun idee om te zetten in een bedrijf. En ik geloof erin dat wij ondernemende vrouwen veel van elkaar kunnen leren en samen het vrouwelijk ondernemerschap tot een hoger niveau kunnen tillen: hier wil ik een voorbeeldfunctie in zijn.”

“Momenteel vertoef ik nog in een overwinningsroes”, zegt Sioncke. Ze beseft dat je als bedrijf en als bedrijfsleider enkel kan scoren met je hele team.

Made in Vlaams-Brabant bracht vorige maand als een portret van Gratiennes Sioncke. Dat kun je hier nog lezen.