Energie in de toekomst

Kerncentrale_Doel_in_werkingTijdens de winter van vorig jaar dreigde er een stroomtekort. Maar hoe zit het nu precies met de energieschaarste? Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde organiseert een infosessie om duidelijkheid te scheppen.

“Tijdens de infosessie worden heel wat zaken rond energievooruitzichten besproken”, zegt Sigrid Ruymen. “De sprekers geven een algemene schets van de energiebehoeften. Ze bespreken verschillende toekomstscenario’s, al naargelang de gekozen beleidsmaatregelen rond klimaat, hernieuwbare energie en energie-efficëntie. Ze hebben het ook over de verwachtingen van de eindverbruikers met betrekking tot bevoorradingszekerheid en bekijken welke maatregelen kunnen worden genomen om hieraan te voldoen. Ze kijken ook naar de evolutie van elektriciteitsprijzen en de voorspellingen voor de toekomst op dat vlak.”

“Met dit vormingsprogramma richten we ons tot bedrijfsleiders, milieucoördinatoren, adviseurs, medewerkers en verantwoordelijken uit alle sectoren die in aanraking komen energie- en milieuaspecten”, zegt Ruymen.

Voka vroeg voor deze infosessie twee sprekers: Bart Massin(Regulatorary Affairs Manager Federal, Electrabel) en Danielle Devogelaer (Expert, Federaal Planbureau). De infosessie vindt plaats op dinsdag 17 november van 13.30 tot 16.30 uur in de Brabanthal aan de Brabantlaan 1 in Heverlee. Leden betalen150 euro, niet-leden 265 euro (excl. 21% btw).

Voka Halle-Vilvoorde is een erkende opleidingsverstrekker (DV.O105045), deze opleiding komt dus in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille. Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de permanente vorming van milieucoördinatoren a rato van drie  uur.

Inschrijven kan via een mailtje met uw gegevens (naam, emailadres, onderneming, functie) aan inschrijvingen.hv@voka.be Voor meer informatie kunt u terecht bij Sigrid Ruymen via sigrid.ruymen@voka.be of 02-255.20.33