Eneco zet kinderen op de fiets in Sint-Pieters-Leeuw

enecoRuim 180 kinderen van 6 tot en met 12 jaar stonden donderdagmiddag met hun fiets aan de start van de Eneco KidsRide in Sint-Pieters-Leeuw. Eneco organiseert de KidsRide in de marge van de wielerwedstrijd Eneco Tour om het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen. Het elektriciteitsbedrijf wil jongeren stimuleren om wat vaker de fiets te nemen.

De Eneco Tour voor eliterenners was donderdag aan de vierde etappe toe. Nog voor ze vanuit startplaats Aalter toekwamen in aankomstplaats Sint-Pieters-Leeuw waren de kinderen al over de finish gebold. Met de fiets, in rode shirts die ze van Eneco hadden gekregen en uiteraard allemaal met een helm op.

Om 13.30 uur werd het startsein voor de KidsRide gegeven, onder leiding van de Nederlandse voormalige olympische en wereldkampioene Leontien Zijlaard Van Moorsel en Felice Dekens, die dit jaar voor de vijfde keer optreedt als miss Eneco Tour.

Na een vrij zware race verzamelden de kinderen op de Pepingensesteenweg waar ze over de eindstreep fietsten. In een speciale ruimte, de kidsarea, konden de deelnemers voor en na de rit allerlei fietsspelletjes doen. Daar kregen ze als beloning voor hun deelname ook een medaille als herinnering.

De KidsRide in Sint-Pieters-Leeuw was de vierde in een reeks. In alle Nederlandse en Belgische aankomstplaatsen van de Eneco Tour worden deze week KidsRides georganiseerd. De wielerwedstrijd eindigt zondag.