Ene straat na de andere afgesloten in Tienen

Banner_Tienen_werktHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sluit op maandag 28 september en donderdag 1 oktober de Gilainstraat in Tienen af om een onverwacht probleem met de riolering op te lossen. In de loop van oktober zal de AWV ook andere straten in Tienen afsluiten voor de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen aan de Aarschotsepoort. Dat heeft zijn gevolgen voor de bereikbaarheid van winkels en bedrijven.

De Gilainstraat wordt maandag en donderdag afgesloten van 9 tot 15.30 uur, tussen de Vesten en het kruispunt met de Kliniekstraat. Het kruispunt van de Gilainstraat met de Kliniekstraat en Zegestraat blijft bereikbaar.

De Aarschotsesteenweg wordt afgesloten van 5 tot 9 oktober. De nutsmaatschappijen voeren voorbereidende werken uit ter hoogte van de Aarschotsepoort. Het Verkeer van Aarschot richting Tienen, en omgekeerd, volgt een omleiding via de Kumtichstraat. De handelaars in de Aarschotsesteenweg blijven bereikbaar.
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober voeren de nutsmaatschappijen werken uit in de Withuisstraat. Op woensdag 14 en donderdag 15 oktober wordt de Withuisstraat volledig afgesloten ter hoogte van de Albertvest. Het verkeer uit Aarschot richting Leuven rijdt dan via de Kumtichstraat, het verkeer komende van de Albertvest richting Leuven rijdt via de Raeymaeckersvest (die tijdelijk dubbele richting wordt) naar de Leuvenselaan. Deze omleiding is ook in omgekeerde richting van toepassing.

Maandag 12 oktober starten ook de voorbereidende werken in de Oude Leuvensestraat. Hier voeren de nutsmaatschappijen werken uit tussen de Withuisstraat en de Raemaeckersvest. Deze werken duren tot vrijdag 6 november. Hierdoor is er in deze periode geen verkeer mogelijk is in dit deel
van de Oude Leuvensestraat. Om het centrum van Tienen te bereiken, of omgekeerd te verlaten, is er een omleiding via de Withuisstraat, Leuvenselaan en Raeymaeckersvest.
De Oude Leuvensestraat is voor veel mensen een belangrijke toegangsweg naar het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart (Campus Mariëndal) in de Kliniekstraat. Tijdens het afsluiten van de Oude Leuvensestraat kunnen zowel bezoekers van het ziekenhuis als de spoeddiensten via de Gilainstraat het ziekenhuis bereiken.