Magazijnspecialist WDP werd dinsdagavond verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. De vastgoedontwikkelaar uit Wolvertem, deelgemeente van Meise, volgt daarmee Vyncke op, dat vorig jaar met de award ging lopen.

De drie Vlaamse finalisten dit jaar waren privérusthuisuitbater Armonea, tankerrederij Euronav en Warehouses De Pauw (WDP). De Vlaams-Brabantse vastgoedontwikkelaar heeft het gehaald.

De jury was naar eigen zeggen vooral onder de indruk van “de consistente performantie en continuïteit van het familiebedrijf”, dat werd opgericht in 1971. Ook het feit dat WDP zich heeft kunnen aanpassen aan de logistieke uitdagingen van de toekomst kreeg lof.

“Specifieke klantgerichte oplossingen worden gecombineerd met innovatie en duurzaamheid. Er worden telkens nieuwe concepten aangeboden zodat continuïteit gegarandeerd wordt”, stond in het juryrapport. “WDP voorziet niet zomaar in een gebouw maar bouwt een schil rondom het volledige logistieke proces.”

WDP bezit en ontwikkelt meer dan drie miljoen vierkante meter aan semi-industrieel en logistiek vastgoed, verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Roemenië. In de Benelux is het bedrijf marktleider in magazijnverhuur. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 142 miljoen euro en stelt zestig mensen tewerk.

De award van Onderneming van het Jaar werd dit jaar voor de 23ste keer uitgereikt door consultant EY, in samenwerking met BNP Paribas Fortis. De juryvoorzitter van dienst was Michèle Sioen, ceo van Sioen Industries. Voorts zetelden onder anderen econoom Geert Noels en Voka-topman Hans Maertens in de jury.