else1Else Verstraete (47) is de nieuwe humanresourcesmanager bij 3M Benelux in Diegem. “Haar passie voor innovatie en ondernemerschap in combinatie met haar uitgebreide ervaring in het hr-domein maakten van haar de ideale kandidate”, stelt het bedrijf. Ze treedt hiermee ook toe tot de directie van 3M Benelux. Het bekendste product van 3M is Post-it.

Verstraete volgt als hr-manager Rob Schokker op die begin dit jaar aangesteld werd als hr-director van 3M Duitsland. Ze studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de universiteiten van Antwerpen en Utrecht. Verstraete begon haar carrière bij Imtech Marine in Rotterdam en werkte eerder onder meer bij Aleris in Antwerpen als hr-director.

3M Belgium is een van de Europese filialen van 3M en telt 420 medewerkers. De verkoopvestiging ligt in Diegem. De productie gebeurt in Zwijndrecht. Vanuit Diegem wordt een uitgebreid gamma producten op de markt gebracht voor België en het Groothertogdom Luxemburg.

Het bekendste product van 3M is ongetwijfeld Post-it, het veelgebruikte hulpmiddel om notities op te schrijven en ergens op te plakken door de zelfklevende rand. Het van oorsprong gele, vierkante memobriefje is een geregistreerd merk van 3M.

In België ontwikkelt 3M halffabrikaten voor de eigen fabrieken zoals de lijmen voor Post-it en producten van Scotch. Voorts worden inerte stoffen voor het koelen en reinigen van elektronica- en computeronderdelen en additieven voor de verfindustrie gemaakt. Er zijn ook toepassingen voor onderdelen in de automobielindustrie.