Elektriciteit tegen inkoopprijs in Vlaams-Brabant

foto Remco Rooswinkel, Energy PeopleVlaams-Brabant is een energieleverancier rijker. De jonge onderneming Energy People verkoopt elektriciteit aan inkoopprijs tegen particulieren, een primeur voor de provincie. De klant betaalt de marktprijs en een laag abonnementsgeld. “Onze dienstverlening krijgt daar niet onder te lijden. We vertrekken steeds vanuit de persoonlijke situatie van de klant”, zegt zaakvoerder Remco Rooswinkel.

Energy People is de eerste energieleverancier in België die zelf niet verdient aan het elektriciteitsverbruik van de gebruiker. Dat levert dubbele winst op. Het bedrijf moedigt met deze prijsconstructie klanten aan om minder energie te verbruiken. De prijsformule maakt de energiemarkt bovendien transparanter. Het bedrijf begon in Limburg en West-Vlaanderen en breidt zich nu uit naar heel Vlaanderen.

“Wij kozen aanvankelijk bewust voor een klein leveringsgebied. Zo konden we de klanten een kwalitatieve service bieden. Tegelijkertijd kregen wij de mogelijkheid om via persoonlijk contact onze interne systemen en processen te optimaliseren. Nu zijn we klaar voor de volgende stap”, stelt Rooswinkel.

De klant betaalt de marktprijs. Energy People rekent alleen een beperkte administratieve vergoeding aan: maximaal 2,65 euro per maand. “Wij geven geen speciale kortingen of verborgen verlengingstarieven. Alleen en altijd de scherpste prijs. Ons jaarlijks abonnementsgeld houden we laag, door de dienstverlening efficiënt en honderd procent online te organiseren.”

Efficiënt maar niet beperkt. “We hebben voortdurend contact met onze klanten. Dat gebeurt via onze website en mails. Op sociale media gaan we in dialoog met alle klanten. We delen tips voor energiebesparing en ideeën om de energiemarkt eenvoudiger te maken.”

Bij Energy People verlopen alle contacten online. Gedaan dus met de telefonische helpdesk. “Erg duur en geen garantie voor tevreden klanten. Voor persoonlijke vragen kunnen mensen terecht bij ons team via site of mail.” Energy People wil geleidelijk groeien. “Kwaliteit van de service primeert op groei en kwantiteit.”