Eeuwige werken bedreigen handelaars in Zaventem en Kraainem

woluwedal zaventemDe handelaars in Zaventem en Kraainem staan met de rug tegen de muur. Niet de naweeën van de aanslagen vormen hun grootste bedreiging. Wel de werken aan het Woluwedal. Die liggen al negen maanden stil door technische problemen. De handelaars vragen klaarheid over de werken omdat ze steeds meer klanten dreigen te verliezen.

De werken aan het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe, deelgemeente van Zaventem, en Kraainem liggen al stil sinds november vorig jaar. Dat komt omdat de funderingen de nieuwe rioleringen niet kunnen dragen.

De handelaars zien het met lede ogen aan. Steeds meer klanten blijven weg. De winkeliers zien hun omzet gevoelig dalen. Voor sommigen dreigt zelfs een faillissement. Bepaalde handelaars hebben hun personeelsbestand al met de helft moeten herleiden.

Hoe lang de vertraging nog zal duren, is onduidelijk. Daarom vragen de handelaars aan de Vlaamse regering om klaarheid te scheppen over de timing en het verdere verloop van de werken. Ze vragen ook een duidelijke bewegwijzering en een betere bereikbaarheid van hun winkels.

De handelaars krijgen alvast de steun van de gemeente Zaventem. Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) vroeg tekst en uitleg bij het Agentschap Wegen en Verkeer en Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Maar het is nog wachten op de antwoorden.