De Vlerick Venture Award voor beloftevolle ondernemer ging dit jaar naar Dieter De Mesmaeker, medeoprichter en technisch directeur bij de Leuvense start-up Datacamp. Het is de eerste keer dat de Vlerick Business School deze award uitreikt. 

De Venture Award zet een jonge ondernemer en Vlerick alumnus in de kijker wiens snel groeiende start-up een positieve impact heeft op onze samenleving. Datacamp, opgericht in 2013 en goed voor 70 werknemers, gooit hoge ogen met onlinetrainingen over het analyseren van data.  De Mesmaeker werd gekozen door een jury van ervaren ondernemers, investeerders en professoren bij the Vlerick Business School.

Online leerplatform 

Dieter De Mesmaeker is medeoprichter en technisch directeur bij Datacamp.  Deze start-up slaat de brug tussen ondernemingen die op zoek zijn naar hoogopgeleide dataspecialisten en mensen die deze skills willen leren. DataCamp biedt de snelste en gemakkelijkste weg om kennis in huis te halen rond programmeertaal en data wetenschappen. DataCamp’s online leerplatform biedt de gebruiker de mogelijkheid praktische lessen te volgen die aangepast aan zijn/haar kennisniveau. Je kiest als gebruiker zelf wat je wil leren en wanneer.

Diploma’s 

Dieter behaalde een grote onderscheiding als Master in Industrial Science – Electronics and ICT at Group T – International University College in Leuven in 2012. In 2013, voegde hij nog een Master in General Management (Vlerick Business School) toe.