De vakbonden bij Brussels Airlines in Zaventem zijn bepaald gerustgesteld na een bijzondere ondernemingsraad bij de luchtvaartmaatschappij. Thorsten Dirks gaf er een stand van zaken over de integratie van Brussels Airlines in Eurowings. Volgens de topman van de lagekostenmaatschappij van Lufthansa is het Europese netwerk van Brussels Airlines niet rendabel.

Volgens de bonden bleef de communicatie vanuit Eurowings heel vaag. Ceo Thorsten Dirks herhaalde dat het de bedoeling is om te groeien en dat Brussels Airlines zich moet inschrijven in dat scenario.

Een concreet plan om die doelstelling te bereiken legde Eurowings niet op tafel. Het lijkt erop dat Brussels Airlines zijn Europese netwerk moet afbouwen. Wegens niet rendabel, volgens Dirks. De ­langeafstandsvluchten naar onder meer Afrika, India en de Verenigde Staten zijn dat wél.

De nieuwe directie bij Brussels Airlines moet het nieuwe plan uitwerken en toepassen. Het is inmiddels nog altijd wachten op de benoeming van een nieuwe financiële directeur. Dat staat gepland voor volgende week. De nieuwe cfo moet de al bijna even nieuwe ceo Christina Foerster bijstaan.

De topman van Eurowings ziet geen veranderingen voor het personeel. Althans niet op korte termijn. Voor de start van het zomerseizoen 2019 zouden geen grote veranderingen te verwachten zijn.