demaltDinsdag 13 januari wordt in De Malt   in de Boortmeerbeek de eerste Open Coffee georganiseerd. Ondernemende mensen kunnen daar op een eerder informele manier terecht om te netwerken.

“Het concept van de Open Coffee bestaat al langer en wordt ook in Leuven in het Officenter al een paar jaar georganiseerd”, zegt Annick Bleyen, coördinator van de Open Coffees in Antwerpen en Vlaams-Brabant.

“Zoals het woord het al zegt, is Open Coffee een open gelegenheid tot netwerken voor ‘ondernemende zielen’. We gebruiken die uitdrukking omdat naast zelfstandigen en ondernemers ook accountmanagers welkom zijn”, zegt Bleyen. “Ons doel is om mensen samen te brengen en daarvoor zoeken we telkens hosts om een partnership aan te gaan. In het geval van Boortmeerbeek is dat bedrijvencentrum De Malt.”

“Een Open Coffee is een echt netwerkmoment”, zegt Bleyen. “Het is niet de bedoeling om het evenement te verkopen. De hosts bepalen zelf hoe ze het evenement invullen. Bij de ene Open Coffee stelt de host alle deelnemers voor, bij de andere krijgen deelnemers de kans om zelf te pitchen. De Open Coffee is altijd heel laagdrempelig. Zo is de toegang altijd gratis, de ondernemers moeten ook geen lidgeld betalen. De koffie of thee is soms betalend. Het komt er voor ons vooral op aan dat mensen echt contact kunnen hebben met elkaar. Tijdens een Open Coffee word je dus niet raar bekeken als je een visitekaartje geeft, dat is net heel normaal.”

Ondernemers die naar de Open Coffee in Boortmeerbeek of Leuven willen, kunnen zich melden op de website van Open Coffees Vlaanderen.

De eerste Open Coffee in De Malt , aan de Leuvensesteenweg 350 in Boortmeerbeek, vindt plaats op maandag 13 januari tussen 9 en 11 uur. In het Officenter aan aan het Grauwmeer 1 in Leuven is er een Open Coffee op vrijdag 16 januari van 9 en 11 uur.