Een studentenkot met net dat beetje meer

xiorXior Student Housing, gespecialiseerd in studentenhuisvesting, heeft de verwerving voltooid van een studentenpand in het hartje van Leuven. Dat werd gerealiseerd door de overname van de nv Devimmo. De fusie leidt tot een kapitaalsverhoging van 5,8 miljoen euro.

Het studentenpand bevat 73 units en is gelegen in de Parkstraat 137, dicht bij diverse campussen van de KU Leuven. Residentie Vinckebosch werd begin jaren negentig gebouwd en in 2015 volledig opgefrist. De gemeenschappelijke ruimtes werden gedecoreerd door enkele bekende graffiti-artiesten. De studenten kunnen gebruik maken van een tuin.

Het pand kostte 6.964.900 euro en de verwachte jaarlijkse huurinkomsten bedragen 392.400 euro. “Deze studentenkamers zijn gelegen in het centrum van een bruisende studentenstad. Ze bieden een mooie leefomgeving voor de studenten”, zegt Christian Teunissen, ceo van Xior.

Xior Student Housing biedt binnen het vastgoedsegment een variëteit aan panden aan. Van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen en eigen sanitair tot volledig uitgeruste studio’s. Xior bouwt al sinds 2007 als eigenaar en exploitant kwalitatieve studentenhuizen voor jongeren op zoek naar een plaats waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven.