Meer dan tweehonderd personen hebben woensdag hun job uitgeoefend buiten op het plein aan de Vaartkom in Leuven. Ze gingen daarmee in op de oproep van de Leuvense organisaties Mobile School en Streetwize om straatkinderen op een positieve manier in de kijker te zetten.

Bekende en minder bekende bedrijven, instellingen en personen zakten naar Leuven af om hun dagelijkse activiteiten voor één dag op straat te verrichten. Van een fietsenmaker en een fotograaf tot werknemers van Urban Stiches, Bednet, Globelink, Bonka Circus en Artforum.

Maar ook teams van BX Brussels, Radio 2 en de stad Bilzen en de Leuvense schepenen Mohamed Ridouani en Denise Vandevoort. De organisatoren van het initiatief met de naam Streetwork17 hadden voor tafels, stoelen en natuurlijk internetverbindingen gezorgd.

“Met dit initiatief willen we straatkinderen en het leven op straat op een positieve manier in de kijker plaatsen. Door de job op straat te doen konden de deelnemers ervaren dat het niet steeds de gemakkelijkste levensomstandigheden zijn, maar dat een straat ook een heel inspirerende omgeving kan zijn”, zegt Saskia Dieleman van Mobile School.

Mobile School geeft straatkinderen onderwijs in 24 landen. De schoolborden op wielen werden onder de lof én de prijzen bedolven. Momenteel rijden er wereldwijd 45 mobiele scholen rond. Zusterorganisatie Streetwize ondersteunt bedrijven in leiderschaps- en talentontwikkeling door hen de vaardigheden van straatkinderen aan te reiken.