ROB-tv duikt samen met het Leuvense productiehuis Nieveranst in de afvalberg. Vanaf 6 september krijgen de kijkers in de nieuwe reeks Het schoonste beroep een blik achter de schermen van het intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf uit Leuven.

De reeks volgt enkele werknemers met kleine en grote (menselijke) verhalen over de afvalwereld. “Er valt zoveel meer te vertellen dan wat onze inwoners vanaf ’s morgens zien gebeuren”, zegt Dirk Roelens, hoofdredacteur van de Leuvense zender ROB-tv. “We willen laten zien hoe belangrijk de mensen zelf zijn achter de organisatie EcoWerf en wat ze precies allemaal doen.”

Dat is waar het om draait in deze reeks, stelt Peter Heymans van productiehuis Nieveranst. “We tonen de samenhorigheid, de groepsgeest en de inzet voor een hoger doel. EcoWerf komt als een minisamenleving naar voor, waarin de vele medewerkers een familie vormen.”

Actueel

Volgens Roelens is het niet toevallig dat de reeks focust op afvalverwerking.  “Het thema is heel actueel. Afval verwerken is cruciaal geworden in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Tot 75 procent van ons afval kan herbruikt worden. Maar hoe precies en wie zijn de mensen die daarvoor zorgen? “

Jos Artois, diensthoofd communicatie van Ecowerf, is enthousiast over de reeks. “Onze mensen tonen het verhaal voor én achter de schermen. We zijn er zeker van dat de kijkers met nog meer respect voor hen zullen omgaan.”

Het schoonste beroep telt acht afleveringen en wordt vanaf 6 september elke woensdag en vrijdag uitgezonden op ROB-tv na het nieuws van 18.30 uur.