Eddy Merckx Cycles maakt weer stalen fietsen

eddy merckxEddy Merckx Cycles uit Zellik lanceerde de eerste in een nieuwe reeks state of the art stalen racefietsen. Deze eersteling werd EDDY70 gedoopt en is een eerbetoon aan Eddy Merckx die dit jaar zeventig wordt.

Van deze exclusieve fiets worden maar zeventig exemplaren gemaakt. De eerste EDDY70 werd overhandigd aan Eddy Merckx op de expositie Merckx-Ickx in TradeMart Brussel. Sinds vandaag kunnen liefhebbers hun eigen exemplaar bestellen via www.EDDY70.com, waarbij ze zelf hun persoonlijke nummer kunnen kiezen, net als de plaats waar Merckx zijn handtekening op het staal mag zetten.D e eerste fietsen worden geleverd op 17 juni, de verjaardag van Merckx. Meteen na de presentatie van de fiets werden reeds vijftien exemplaren verkocht. Werd nummer 1 aan Eddy voorbehouden, dan waren ook nummer 51 (Merckx’ legendarische rugnummer) en 70 meteen gereserveerd. De fiets kost 14.000 euro.

Met de lancering van de EDDY70 koersfiets snijdt Eddy Merckx Cycles een nieuw hoofdstuk aan. Namelijk dat van de moderne, hoogkwalitatieve stalen racefiets. Deze EDDY70 is de voorbode van een nieuwe Heritage collectie die vanaf september beschikbaar zal zijn bij een selectie van fietsenwinkels. Met The Heritage Line grijpt Eddy Merckx Cycles terug naar het verleden, maar dan enkel op het vlak van design en kleurzetting, want de nieuwe stalen fietsen zijn in niets te vergelijken met de racemachines uit Merckx’s gloriejaren. Het zijn noch retrofietsen, het zijn ultramoderne racefietsen, opgetrokken uit Columbus staallegeringen en gericht op superieure prestaties.

“Iedereen weet dat ik altijd nogal maniakaal bezig was met het materiaal waarmee ik reed”, zegt Merckx. “Dat is nog steeds zo en dus wil ik enkel de beste en modernste materialen en grondstoffen voor deze fiets. Het was absoluut de bedoeling er een performante, hedendaagse koersfiets van te maken en geen replica van mijn oude racefiets.”