ecowerf1EcoWerf breidt vanaf 2016 het werkterrein gevoelig uit. Daarvoor werft het intergemeentelijk milieubedrijf voor Oost-Brabant in Kessel-Lo (Leuven) begin volgend jaar twintig nieuwe medewerkers aan.

De opdrachthoudende vereniging is een samenwerkingsverband tussen 27 gemeenten in Vlaams-Brabant. In samenwerking met het provinciebestuur werd het eind 2003 opgericht voor de uitvoering van het afvalbeleid van de deelnemende gemeenten. EcoWerf verzorgt de dienstverlening voor afvalinzameling en -verwerking voor 421.000 inwoners. Het werkingsgebied strekt zich uit van Kortenberg in het westen tot Zoutleeuw in het oosten en van Scherpenheuvel-Zichem in het noorden tot Hoegaarden in het zuiden.

Het milieubedrijf doet vanaf 2016 een intrede in Scherpenheuvel-Zichem met het ophalen van huisvuil en gft. Daarnaast wordt het diftarsysteem voor de inzameling van huisvuil en gft uitgebreid naar drie gemeenten: Huldenberg, Oud-Heverlee en Scherpenheuvel-Zichem. Dat brengt het totaal aantal gemeenten die met het diftarsysteem werken onder de vleugels van EcoWerf op 21.

Nog vanaf volgend jaar gaat EcoWerf opnieuw zelf het huisvuil inzamelen in zes gemeenten van Vlaams-Brabant. Het gaat om Tienen, Tielt-Winge, Oud-Heverlee, Holsbeek, Huldenberg en Glabbeek. Voor dit jaar was die ophaling uitbesteed aan Van Gansewinkel, specialist in afvalverwerking met afdelingen in Kampenhout en Vilvoorde. EcoWerf pakt dit straks weer in eigen handen “om de kwaliteit te garanderen”.

Voor die drie nieuwe activiteiten werft EcoWerf twintig nieuwe werknemers aan. Het bedrijf zoekt elf laders, zes chauffeurs en drie technici. Ze worden ingezet op het terrein maar ook in de hoofdzetel aan de Aarschotsesteenweg om technische en administratieve diensten te ondersteunen.