Econocom gaat in zee met Dilaco

econocomEconocom sloot een partnerschap met het informatica- en softwarebedrijf Dilaco uit Beigem (Grimbergen). De IT-dienstverlener uit Zaventem rondde daarmee de verkoop af van de ASS-afdeling die instond voor het computeronderhoud van grote bedrijven.

Op 18 november houden directie en vakbonden van Econocom een verzoeningsvergadering over de consequenties voor het personeel van het partnerschap met Dilaco en over twintig ontslagen die de onderneming recentelijk doordrukte.

In de ASS-eenheid werken zestig mensen. De outsourcing van die afdeling, die in het kader van lopende contracten het onderhoud van IT-materiaal verzorgde, gaf begin oktober aanleiding tot heel wat onrust bij het personeel. Dat resulteerde in een staking die drie dagen aansleepte.

Volgens de vakbonden zijn er al gesprekken geweest tussen Econocom en Dilaco over het behoud van de loon- en arbeidsvoorwaarden van de overgenomen werknemers. Maar er zijn en blijven meningsverschillen over enkele punten.

Het aantal afdankingen blijft net onder de drempel om de overlegprocedure van de wet-Renault te starten. De ontslagen zijn verspreid over verschillende afdelingen van Econocom. De vakbonden willen praten over de ontslagregeling, de bedoeling van de afslanking en de organisatie van het werk met minder mensen.

De directie van Econocom ging niet in op het verzoek tot overleg. Daarop beslisten de bonden om de verzoeningsprocedure in gang te zetten.