Nieuwe-winkelApple-verdeler easy-m, die al meer dan twintig jaar aan de Leuvense Vaartkom ligt, opende deuren in een gloednieuw pand, vlak naast de Albert Heijn aan het Engels Plein. Easy-m is in twintig jaar een gevestigde waarde geworden in Leuven en omstreken. Zaakvoerder Annick Maes maakte de heropleving van de Vaartkom vanaf het begin mee en nestelt haar winkel nu in het hart van de opgewaardeerde site.

“Dit gloednieuwe pand is een ideale locatie om onze winkel, het voltallige team en onze kantoren te huisvesten”, zegt  zaakvoerder Annick Maes van easy-m. “Niet alleen is het nieuwe filiaal wat minder afgelegen, onze klanten kunnen nu ook gemakkelijker gebruik maken van een ruime parking waar ze een uur lang gratis kunnen parkeren.”

De verhuis kwam er omdat het oude filiaal door de eigenaar verkocht werd. Het pand had dan wel een zekere charme door de industriële inrichting, toch viel de beslissing om te vertrekken niet bijzonder zwaar. “Het vorige gebouw was heel oud, wat we op financieel vlak uiteraard ook voelden”, zegt Maes. “We betaalden ons blauw aan verwarming en onderhoud. Dat probleem is bij de nieuwe locatie van de baan.” De verhuis komt er op een ideaal moment, nu Stad Leuven van de Vaartkom een stijlvolle, levendige en groene stadswijk aan het maken is.