EASI Wint HR Team of the year award

easiEASI uit Leuven kreeg tijdens de HRM Night de award van ‘HR Team of the Year’. EASI, de IT-ontwikkelaar uit Leuven met vestigingen in Nijvel, Luik en Luxemburg, was de kleinste onderneming in de rij van genomineerden voor de titel.

“We zijn als het team wel verrast, maar deze overwinning komt toch niet helemaal onverwacht”, zegt Laurent Delime, ‘Feel Good Manager’ bij EASI.  “Achter de goede resultaten van EASI, zowel op financieel vlak als op vlak van welzijn op de werkvloer, zit er een zeer sterk HR-team dat alles in goede banen leidt en een duidelijke visie heeft op het te voeren HR-beleid. Deze innovatieve visie sluit aan bij het karakter van het bedrijf. Er worden binnen EASI veel initiatieven op poten gezet door de mensen van HR. We worden zeer sterk ondersteund door het management, dat geluk op de werkvloer belangrijk vindt.”

Bij de verdediging voor de jury haalde het HR-team drie grote peilers van het HR-beleid naar voren: Employee centered management, employer branding en empowerment.

Werknemers van EASI kunnen ook aandeelhouders worden van het bedrijf. Dit is vrij uitzonderlijk in een bedrijf dat de laatste jaren jaar na jaar groeicijfers neerzet.  “Als werknemers in zo’n bedrijf kunnen investeren en mee profiteren van de winsten en groei, wekt dit automatisch een loyaliteit op”, zegt Delime. “Mensen zijn gelukkig om hier mee van te genieten en gaan zich automatisch beter inzetten.”