Afgelopen maand opende Dyson zijn eerste shop-in-shops in België. Klanten worden er aangemoedigd om de producten ter plekke te testen.

Technologiebedrijf Dyson opende zopas 5 verschillende shop-in-shops in België. Krëfel in Anderlecht kreeg de primeur. Het Molecule koopcenter, Wara Genk, Krëfel Borsbeek en Saturn Lux City volgden.

Stofzuigen op de winkelvloer

Met de shop-in-shops wil Dyson klanten op een heel andere manier hun stofzuiger laten kiezen. De mini-winkels binnenin grotere retailzaken zijn voorzien van verschillende stofzuigers én verschillende vloeroppervlakten met vuil en stof. Zo kunnen klanten de stofzuigers uitproberen en diegene kiezen die het best past bij hun leefomstandigheden. De stofzuigerproducent wil met de nieuwe demoruimtes zijn producten tot leven brengen. Het initiatief wordt door de klanten alvast enthousiast onthaald en de producten worden dan ook gretig getest. Of de shop-in-shops voor stijgende verkoopcijfers zorgen zal nog moeten blijken.

Elektrisch voertuig

Dyson, dat wereldwijd meer dan 12.000 mensen tewerkstelt, werkt momenteel ook aan een elektrisch voertuig. De technologieproducent kondigde aan dat het zou investeren in de ontwikkeling van een op batterijen aangedreven voertuig. De lancering staat gepland in 2021. Het project bouwt verder op de bestaande expertise in solid state batterijen, motoren, visie systemen, robotica, aerodynamica en verwarming, ventilatie en koeling.

Foto: In de shop-in-shop in Anderlecht testen klanten de nieuwe stofzuigers